Bu devran hep böyle mi dönecek?


Şanlıurfa'nın hiçbir ilçesinde işçilerin işten çıkarılması gündem olmadı Ceylanpınar'da olduğu kadar. Koronavirüsün dünyayı kasıp kavurduğu bu dönemde bile ilçede çıkarılan ve işine iade edilen işçiler gündemde yerini alıyor.

Koronavirüsle mücadele kapsamında daha yararlı çalışmaların yapılması, üretimin artırılması ve toplum yararına çalışmaların daha ön plana çıkacağı yerde, hangi işçi çıkarılacak, hangisi işine iade edilecek söylemleri daha ön plana çıkıyor.

Bu durumun en büyük sebebi de siyaset yapan isimlerin işini gücünü bırakıp birbirleriyle uğraşmasıdır.

Eski başkanın ya da eski müdürün aldığı işçileri çıkarmak, ya da önceden çıkarılan işçileri tekrar işe almak…

Normalde işçi görevini yapmasa, bir suç işlerse onun işine son verilir. Ancak Ceylanpınar'da buna pek bakılmıyor.

İşçinin işinden çok kimin döneminde işe girdiği önemli. Bu nedenledir ki Ceylanpınar gelişmişliğini, farklılığını gösteremiyor. Ve bu şekilde ilçe gelişmekten uzak kalıyor.

Şimdi burada kimin haklı, kimin haksız olduğunu düşünmeye kalksak işin içinden çıkamayız. Çünkü işçiler haklı olduğu halde de işten çıkarılabiliyor.

Görevi yeni alanlar, eski başkan ya da müdürün işten çıkardığı işçileri işe geri alıyor. Bu tabiî ki kötü bir durum değil. Tebrik etmek gerekir.

Ancak bu başkan ya da müdür de eski başkanın aldığı işçiyi istifa ettirmeye zorlamak için başka bir göreve verirse, bunun sadece çirkin bir siyaset olduğunu düşünmekte haklı oluruz. Ki bunun da bu şekilde yapıldığı iddialarını duyuyoruz.

Öte yandan söz konusu işçilerin işten çıkarıldığı dönemde kendisine de zarar gelmemesi için sessiz kalanlar şimdi bu işçilerin işlerine son verilmesini haksız buluyorlar.

Madem haksızlık varsa o dönemde neden sesiniz çıkmadı? Yararlı bir çalışma yerinde ve zamanında olmalı. Yapılan bu davranış da düğün bittikten sonra gelen kınaya benziyor.

Ceylanpınar'da işçilerin sürekli siyasete alet edilmesi ne işçiye ne de kuruma bir faydası olmaz. En önemlisi de Ceylanpınar halkına hiçbir hizmet verilemez. Bu nedenle siyasetin işçilerin üzerinden elini çekmesi gerekir ve ilçede daha yararlı çalışmalar gündem gelmeli. Aksi taktirde halk da sizin siyasetinizle hiçbir adım ileriye gidemez.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sosyal izolasyon neden bu kadar önemli?

Gözler çabanın aynasıdır!